Jumaat, 5 Jun 2015

Cheesekut ...sumber fb

Cheesekut


cream cheese (250g)
1/2 tin susu pekat manis
biskut deluxe crackers (original flavour)
nestum
susu segar dutch lady (utk celup2 biskut)

Cara2 :
- pukul cream cheese guna stand mixer sampai hancur
-masukkan 1/2 tin susu pekat (leh lbih kn or kurangkn lau suke manis)
-putar bahan hingga sebati, ok ciap part ni..
- then, celupkan biskut ke dlm susu segar, jgn smpai lembik sgt..
- susun kn biskut ke dlm loyang (xperlu patahkan)
- then, sapukn cream cheese yg dipukul td ke ats susunan biskut dlm loyang dan taburkan nestum..
- then, ulang step yg sama celup biskut-susun dlm loyang-sapu cream cheese-tabur nestum
- ok bile dah ciap susun..yg topping ats skali lbhkn cream cheese n nestum, lau ltk byk lg yummy..
- last skli, sejukkn dlm peti ais..