Puding roti
Agar-agar rm4
Roti keping satu bungkus ( seeloknya roti keping yg lembut dan ada kerak tepi mcm gardener)
Gula 1 cawan
Air 1 jag
Susu cair 1 tin
Susu pekat 1 tin
Buah2 campur / Jagung 1 tin
3 sudu tepung kastard
Pewarna
Cara membuatnya
Masak agar2 bersama air sehingga tidak nampak ketulan kecil agar2. Gunakan api yang perlahan.Apabila mendidih dan agar2 sudah tidak kelihatan, masukkan gula, kacau hingga cair. seterusnya masukkan pewarna, susu cair dan tepung kastard, kacau dalam 5 minit. Seterusnya masukkan buah-buahan / jagung bersama2 roti keping yang telah dikoyakkan, kacaukan. Biar mendidih dalam 5 minit. Seterusnya tuang dalam acuan. Apabila puding telah sejuk, boleh tuangkan susu pekat sebagai topping dan hiasan....