Resepi 1
Bahan-bahan
1 tin ( 425g) jagung
500 g tepung kastard
1 tin ( 400 ml) susu sejat
100 g gula
420 ml air
Cara
1. Campurkan kesemua bahan-bahan dalam periuk
2.Panaskan campuran bahan tadi dengan api yang perlahan
3. Kacau campuran hingga menjadi likat
4. Setelah likat, tuangkan campuran dalam acuan / loyang
5. Ratakan campuran tersebut dan hiaskan untuk hidangan
Resepi 2
Bahan-bahan
1 tin jagung
setengah cawan tepung kastor dibancuh dengan 1 cawan air
1 tin susu sejat
Agar-agar rm3
1 -2 cawan gula ( ikut keperluan)
Air 2 jag
Cara
Masak agar dengan air hingga cair tak nampak langsung bentuk agar2, biar menggelegak, masukkan gula dan tepung kacau hingga dalam 5-10 minit minit, seterusnya masukkan bahan2 lain. Biar mendidih dalam 10 minit. Tuang dalam loyang dan acuan, biar sejuk.