Jumaat, 26 Jun 2015

KEK COKLAT MOIST@LEMBAB

KEK COKLAT MOIST@LEMBAB

Bahan
2 cwn tepung gandum
2 cwn gula pasir
2 biji telur grad A
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
1 cwn air
1 vwn susu cair
1 cwn minyak
1 cwn serbuk koko
1 sudu teh esen vanilla

Cara
1.Panaskan periuk kukus hingga air mendidih.
2.Putar telur dan gula hingga kembang.
3.kemudian masukkan semua bahan yang lain,putar sebati.
4.Sapu sedikit mentega pada loyang dan tuang adunan.
5.Kukus 45-55 minit klu guna loyang dan kukus 15 minit klu guna acuan kecil.
6.Paskan penutup periuk kukus di balut dengan kain@kertas aluminium supaya air x menitis atas kek.
7.Kukus guna api sederhana.Klu guna api kuat atas kek akan merekah.