BAHAN2
300 gm tepung pulut
200 gm tepung kacang kuda
1 sudu besar serbuk cili
1 sudu besar jintan manis(yg biji)
1 sudu besar jintan putih(yg biji)
1 sudu kecil jemuju
1/2 sudu besar garam
60 gm majerin(cairkan..pakai bila suam)
Segengam udang kering
2 biji telur
1 sudu besar gula
250 ml santan cair
Minyak
CARA2
1.sangan jintan manis dan jintan putih
2.kisar kering hingga halus jintan manis,jintan putih,udang kering dan jemuju
3.satukan semua bahan kering
4.bancuh dengan santan..tambah telur dan garam
5.uli dengan santan...penggunaan santan hanya sekadar utk menguli
adunan..tidak semestinya pakai semua..sb ini sukatan agak2 dari
saya..biasa saya tak menyukat..letak sedikit demi sedikit
6.uli sehingga tidak melekat di tangan
7.panaskan minyak mengoreng
8.ambil segengam daun kari dan goreng
9.lepas tu tanpa angkat daun kari terus goreng maruku anda dengan mengunakan cetak maruku berbentuk leper
10.goreng kuning keemasan
11.bila masak angkat dan toskan minyak