Bahan-bahan:
250gm tepung ubi / tapioca flour
1 helai daun pandan ~ digunting kecil2
2sb gula icing ~ saya letak 1sb je
3sb susu pekat manis ( 60gm)
100gm majerin / mentega ~ saya tambah lagi sikit
Cara:
1. Sangar (goreng kering) tepung ubi bersama daun pandan hingga ringan dan sejukkan.
2. Ayak tepung dalam mangkuk. Masukkan gula dan susu, uli hingga sebati.
3. Masukkan mentega sikit2 ( saya tambah mentega lagi sikit) dan uli lagi hingga lembut dan boleh dikepal.
4. Canai doh dan terap guna acuan pilihan. Susun dalam dulang pembakar, bakar pada suhu 150C selama 12 - 15 minit atau ikut kepanasan oven masimg2.
5. Sejukkan dulu baru disimpan dalam bekas kedap udara.
1. Sangar (goreng kering) tepung ubi bersama daun pandan hingga ringan dan sejukkan.
2. Ayak tepung dalam mangkuk. Masukkan gula dan susu, uli hingga sebati.
3. Masukkan mentega sikit2 ( saya tambah mentega lagi sikit) dan uli lagi hingga lembut dan boleh dikepal.
4. Canai doh dan terap guna acuan pilihan. Susun dalam dulang pembakar, bakar pada suhu 150C selama 12 - 15 minit atau ikut kepanasan oven masimg2.
5. Sejukkan dulu baru disimpan dalam bekas kedap udara.