Bahan-bahan Buat Biskut Sarang Semut
250 gm butter
1/2 gelas gula
1/4 gelas tepung jagung
2 1/2 biji kuning telur
2 1/2 gelas tepung gandum
1 tea spoon esen vanila
coklat rice utk hiasan
Cara-cara Buat Biskut Sarang Semut
Butter dikembangkan bersama gula
Masukkan kuning telur sedikit demi sedikit dan esen vanila
Ayak tepung gandum dan tepung jagung dan masukkan sedikit-sedikit ke dalam mentega tadi sehingga menjadi doh.
Sagat tepung dan masukkan ke dalam mangkuk kertas. Masukkan coklat rise (boleh juga guna ceri merah dan hijau)
Bakar dalam oven 150', api atas bawah selama 15-20 minit @ sehingga masak.
250 gm butter
1/2 gelas gula
1/4 gelas tepung jagung
2 1/2 biji kuning telur
2 1/2 gelas tepung gandum
1 tea spoon esen vanila
coklat rice utk hiasan
Cara-cara Buat Biskut Sarang Semut
Butter dikembangkan bersama gula
Masukkan kuning telur sedikit demi sedikit dan esen vanila
Ayak tepung gandum dan tepung jagung dan masukkan sedikit-sedikit ke dalam mentega tadi sehingga menjadi doh.
Sagat tepung dan masukkan ke dalam mangkuk kertas. Masukkan coklat rise (boleh juga guna ceri merah dan hijau)
Bakar dalam oven 150', api atas bawah selama 15-20 minit @ sehingga masak.