Selasa, 21 April 2015

BISKUT RAYA : SEMPERIT KELAPA

SEMPERIT KELAPA
Bahan A:
250gm mentega
180gm gula kaster (saya kurangkan kepada 150gm)
1/4 sedu teh esen vanilla

Bahan B:
1 biji telur kuning
Bahan C:
350gm tepung jagung
50gm tepung gandum
secubit garam
2 sudu besar tepung kastard
*semua diayak
100gm parutan kelapa-dipanggang
Hiasan:
Kuning telur + pewarna egg yellow, ceri merah dan hijau
Cara:
1. Pukul bahan A sehingga ringgan dan kembang
2. Masukkan kuning telur. Pukul hingga sebati
3. Masukkan bahan C. Pukul perlahan-lahan sehingga menjadi doh
4. Ambil 1 camca teh doh dan bulatkan, susun didalam loyang pembakar. Sapu dengan kuning telur dan susun ceri merah dan hijau.
5. panaskan ketuhar. bakar pada suhu 150c selama 15-20 minit.