Bahan-Bahan
1 buku buttercup
1 peket biskut marie (jgn guna jenama tiger sbb sgt lembut)
1 peket milo 250g
sedikit serbuk koko
1/2 tin susu pekat (leh adjustable ikut tekak manis anda)
1/2 cawan air (kalo agak pekat leh tambah lagi sket)
Cara-Cara
Biskut marie dipecah 4.. then letak dalam bekas..
panaskan periuk.. masukkan sebuku butter yg dah potong2 dalam
periuk...biar sehingga cair.. kemudian masukkan susu pekat... masuk 1/2
tin dulu...tuang 1/2 cawan air.... n then dah sebati masukkan milo
sedikit demi sedikit sambil kacau perlahan2... time ni api kene kecik
kay...pastu masukkan sedikit serbuk koko...kalo suke pahit2 letak la
lebih... n then kacau sebati..n rasa la...kalo kurang manis tamba lagi
susu pekat, kalo dah termanis tak dapek den nak nolong nye ek...n then
masak sampai seme sebati dan agak likat....n then tuangkan adunan coklat
ni kat bekas biskut marie tadi..n kacau sambil tekan2 kasik mampat... n
then just masukkan lam peti ais... pas 3 jam dah leh makan...agak2
coklat tu dah keras...