Jumaat, 17 Jun 2016

BISKUT ALMOND COKLAT CHIPS COOKIES

ALMOND COKLAT CHIPS COOKIES

Bahan-bahan:

180 gm mentega
30 gm shortening
1 kuning telur
50 gm gula perang
50 gm gula castor
180 gm tepung redrose
30 gm tepung ubi
½ tsp soda bicarbonate
½ tsp coklat emulco100 gm coklat chips
60 gm almond nibs - saya guna walnut yang dibakar sekejap dan dicincang kasar

Cara:

Satukan tepung redrose, tepung ubi dan soda bikabonate. Putar shortening, mentega, gula dan telur hingga sebati. Masukkan coklat emulco. Masukkan almond nibs dan coklat chips. Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh. Ambil sejemput adunan dan susun di dalam dulang pembakar dan tekan dengan garpu
Bakar biskut selama 20 minit dengan suhu 180 C.
Tips : masukkan tepung sedikit sedikit untuk mendapat doh yang yang tidak keras.