BISKUT ALMOND LONDON
Bahan-bahan:
250g mentega
125g gula halus
1 biji telur
1 sudu teh esen vanila
50g serbuk badam (optional)
200g tepung jagung - ayak
300g tepung gandum - ayak
1 sudu besar tepung beras - ayak
1 sudu teh baking powder - ayak
200g kacang badam (digoreng tanpa minyak)
50g badam cincang untuk hiasan
+/- 700g cokelat compound
Cara Membuat :
1.Pukul mentega dan gula halus sehingga kembang. Masukkan esen vanila dan pukul lagi. Masukkan serbuk badam dan kacau.
2.Masukkan tepung yang telah diayak tadi,gaul rata.
3.Bentukkan doh bulat-bulat kecil/lonjong dan masukkan kacang di dalamnya.
4.Letakkan di atas dulang pembakar yang telah dilenserkan sedikit mentega.
5.Bakar pada suhu 180'C selama 20 minit.
6.Cairkan coklat dengan kaedah doubel-boiler.Celupkan biskut tadi dan letak dalam kertas cawan.
7.Taburkan badam cincang di atasnya.Biarkan ia kering. Siap disimpan.