Respi Biskut Marble Susu Cappucino
Bahan-bahan:
125 gm mentega lembut
95 gm susu pekat
1/2 sdb gula halus
1 3/4 cawan tepung naik sendiri - diayak
1/2 sdk esen vanilla
1 sdb serbuk koko - diayak
1 sdt cappucino emulco
Cara membuatnya:
1. Putar mentega, susu pekat manis, gula dan essen vanilla sehingga sebati
2. Masukkan tepung sedikit demi sedikit sambil diuli hingga boleh
dikepal (jika adunan masih melekat teruk, ambil tepung sikit2, dan
teruskan menguli. Jangan banyak sgt, nanti biskut jadi keras)
3.
Bahagikan adunan doh kepad 2 bahagian. Satu bahagian digaul bersama
serbuk koko dan emulco cappucino, dan sebahagian lagi biarkan warna
asal.
4. Gulungkan kedua-dua doh secara berasingan dan memanjang.
5. Lekatkan kedua2 doh, dan gulung lagi. Potong doh kepada beberapa bahagian dan bulat-bulatkan sebesar biji guli.