1kg tpng gndm
2pek (22gm) yis jenama mauripan
100gm marjerin
2sd bsr shortening
4sd bsr gula
4sd bsr susu pekat
2bj telur
1sd teh garam
400ml air suam
CARA :
- masukan yis, gula & susu ke dalam air suam & biarkan berbuih
- pecahkan tlur, pkl sedikit
- satukan hngga sebati tpng gndm & garam, masukan telur & gaul sebati
- masukan bancuhan yis sikit2 hnha doh sebati
- masukan pula marjerin, shortening & gaul hngga menjadi doh yg x lekat ditangan & elastik@kenyal
- rehatkan doh hnha naik 2 kali gnda
- selepas itu keluarkan doh & tnmbuk2 doh untk keluarkan angin & bolehlah bentukan kuih donat
- biarkan doh naik 1 kali gnda lagi bru digoreng dngn api sedrhana
- makan bersama topping pilihan
* kalau untk frozen goreng 1/2 masak, sejukan & pek dlm plastik, simpan di bahagian dingin beku
*untuk PAU GORENG, setelah dimasukan inti, bulatkan semula & leper kan sedikit
*untuk PAU SAMBAL, bulat & leperkan sikit & goreng kekuningan..dah sejuk br belah 2 jngn putus..letakan smbal bilis & hirisan mentimun
