Choc Bar Bubble Rice mixed with Sunflower Seed. Hanya menggunakan 3
BAHAN SAHAJA, memang sangat sedap! semoga anda semua boleh buat ni
sebagai pendapatan sampingan dan saya doakan anda semua kaya raya dan
berjaya di dunia dan akhirat, amin yarabbal alamin 😘
.
bahan-bahan:
- milk compound beryls choc
- bubble rice
- sunflower seed (kuaci)
cara-cara:
- cairkan coklat menggunakan kaedah double boiler
- selepas itu, campurkan bubble rice dan kuaci yg telah disangai
(goreng tanpa minyak selama 2-3 minit atau kuaci dan bubble rice
tersebut bertukar menjadi kekuningan sedikit)
- masukkan ke dalam
loyang (saiz empat segi untuk memudahkan anda memotong choc tersebut
menjadi choc bar) , ratakan kesemua bahan-bahan tersebut.
- kemudian masukkan ke dalam freezer selama sekurang-kurangnya 30minit.
- tadaaa, siap boleh dimakan dan simpan dalam bekas kedap udara (saya
lebih suka masukkan semula ke dalam freezer setelah masukkan ke dalam
bekas kedap udara sebab nak bg coklat tu tahan lama😉)
credit : Nzalehah Le'a #mahn