By Norfaizatul Akma ( aneka resepi kuih muih)
Lapisan bawah:-
Beras Pulut 2c (rendam 2j)
Santan pekat 1c
Air 1c
Garam
-Toskan beras pulut
-Campur semua masak atas api smpi pekat
-Masuk dlm loyang yg dah di lenser minyak masak
-Jangan tekan padat pulut,tekan skit2 je.kalau pulut padat sgt nti keras.
Lapisan atas:-
Air daun pandan 1c (5 hlai daun pandan yg lebar n pnjg utk warna n rasa)
Santan pekat 1 1/2c
Telur 1 biji
Tepung gandum 1c
Tepung jagung 1 1/2 sb
Gula 3/4c
Garam
-Blen semua dan tapis
-Tuang dlm loyang
-Kukus 45 minit
Penutup pengukus kne slalu lap supaye air x jtuh dlm adunan
Beras Pulut 2c (rendam 2j)
Santan pekat 1c
Air 1c
Garam
-Toskan beras pulut
-Campur semua masak atas api smpi pekat
-Masuk dlm loyang yg dah di lenser minyak masak
-Jangan tekan padat pulut,tekan skit2 je.kalau pulut padat sgt nti keras.
Lapisan atas:-
Air daun pandan 1c (5 hlai daun pandan yg lebar n pnjg utk warna n rasa)
Santan pekat 1 1/2c
Telur 1 biji
Tepung gandum 1c
Tepung jagung 1 1/2 sb
Gula 3/4c
Garam
-Blen semua dan tapis
-Tuang dlm loyang
-Kukus 45 minit
Penutup pengukus kne slalu lap supaye air x jtuh dlm adunan